en sko på vägenDet ligger en sko på vägrenen. Den stör mig. Hur kom den dit? Vems är den? Hur kan någon tappa en sko på en skogsväg? Jag har till och med sett ensamma skor vid motorvägen. Det stör mig. Jag kan inte släppa tanken på skon som ligger där. Är det någon som gått vid vägen och tappat skon då denne någon blivit indragen i en bil? Jag gör upp olika scenarion om hur skon har hamnat där. Det är som ett tvång. Jag måste förstå. Jag får ångest vid tanken på skon. Den stör mig. Det skulle kännas bättre om det var ett par skor.    


Katastrofmagnet

På frågan "Vad är då en katastrofmagnet?" skulle jag faktiskt inte svara "Det är en sådan som jag".

Jag är ju så mycket mer än bara tjejen som lyckas med det omöjliga. Jag är nyfiken, ärlig, omtänksam, intelligent, kreativ, rolig, mamma, författarwannabe, envis, hundägare och mycket mer. Jag är också otålig, rastlös, chokladberoende, osäker, fd rökare och mer därtill.

Men hur kommer det sig att jag råkar ut för så mycket konstiga saker? Som ny på jobbet klarade jag av att köra över en slang på skurmaskinen. Det blev en dyr historia. Jag har sprungit in i dörrar så näsan knäckts (ja, på riktigt!). Titt som tätt trasslar jag till hela livet så det blir onödigt krångligt att reda ut.

Jag tror jag vet hur det kommer sig. Jag tror att det är som Kafka skrev
"Alla mänskliga misstag begås av otålighet".


RSS 2.0