Strumpor, strumpor och annat stickat!


Jag stickade en låååång väska i Drops Eskimo som jag sedan tovade. Den blev bra om än lite smal.Jag gjorde en Moebius-sjal i Järbo Vinga och den blev jättestor. Så här såg den ut i början.


Första raggsockan jag någonsin stickat. Foten blev bra men skaftet alldeles för löst. Men de är sköna ändå. Nästa par blev något bättre i passformen. Av garnet som blev över stickade jag ett par spiralstrumpor till systersonen.


Sedan var det dags att prova på toe-up till sonen. Det var en utmaning att få till hälen. De blev i alla fall väldigt stora och det var ju bra eftersom "lilla" sonen har stora fötter.
Stora sonen ville också ha ett par så då gjorde jag ett par härligt gröna.I Mellanraggi rand stickade jag ett par långa spiralstrumpor och i Raggi Batik ett par långa sockor med bred resår. Dessa är mina favoriter!


I realådan utanför garnaffären i Mellerud hittade jag ett härligt buckligt garn, Sandnes Canto, och stickade den här mössan med jättestor tofs. Den är varm och mycket uppskattad.


Gammal utmaning


Jag flyttar den här från en gammal blogg.

 

 

 

Skapad av Andrietta fre, januari 09, 2009 10:09

Från Kvastens Klotterplank kommer denna sexiga utmaning.

 


6 favoritprogram:

Oj, jag tittar ju nästan aldrig på TV. Jag tycker så illa om att anpassa mitt liv efter TV-tablån. Däremot följer jag några serier via datorn.

1. Medium

2. Desperate Housewives

3. Lost

4. Top Model

5. Elaka kocken/Hell's Kitchen och annat med chef Ramsey

6. Bolibompa

 

6 saker jag gjorde igår:

Snacka utmaning, jag som har minne som en guldfisk. Nåja, jag gör ett försök.

1. Efter att jag skickat iväg Jesper till skolan hittade jag en e-bok på nätet om hur man blir självdisciplinerad på 10 dagar och bestämde mig raskt för att ge mig i kasst med detta. Somnade och sov till 12.30.

2. Fick skjuts till Mellerud och tillbaka av min underbara kusin Ullis så jag kunde gå till apoteket och sen handla lite.

3. Svor över att bilfanskapet bara står där, halvvägs ut ur garaget, och hånflinar åt mig. Funderade på att städa bilen och bestämde mig för att göra det imorgon.

4. Mahmelie kom hem efter ett dygn hos Linda i Mellerud. De blev värsta bråket mellan henne och Brittan så jag fick gå emellan. Jag måste verkligen hitta ett hem åt lilltjejen snarast.

5. Läste hund- och bilannonser och hittade helt sjukt knepiga formuleringar. T ex "nästan hela bilen startar" och "Halva svansen är vit. och har en vit fläck i pannan". Jag skrattade och var både förvånad, bestört och glad över att folk a) inte är medvetna om sina skrivsvårigheter b) är medvetna och ändå inte ber om hjälp. Nåja, alla kan ju inte vara lika bra som jag.

6. Kom i säng alldeles för sent som vanligt men kunde ändå inte somna. Jag låg och tänkte på saker jag borde få gjort. Packa upp resten av flyttlådorna, sätta upp lamporna i vardagsrummet, ringa viktiga samtal mmm. Jag beslutade mig för att det var dags att bli en bättre människa och att bli det imorgon. Men då var kl redan 02.40 så "imorgon" är ju på lördag.

 

6 favoritrestauranger:

1. Trattoria e contorni - en underbar pastarestaurang i Linnéstaden, Göteborg

2. Solrosen - vegatarisk restaurang i Haga, Göteborg

3. Mitt eget kök

4. Pappas Färsk rödspätta med potäter och krôser

5. hmm, avskyr snabbmatskjedjor

6. eh, jo.... nä, jag kommer inte på nån mer

 

6 saker på min önskelista:

1. Rättvisa

2. Ett jobb

3. En bil som fungerar

4. Betalda räkningar

5. En ny Tarantino-film

6. Någon att dricka vin med ikväll

Är du redo att anta utmaningen? Hojta till när du gjort det så lägger jag upp länken här.


RSS 2.0