Day 03 – Your favorite series

Ahh, den här var ju lätt. Min favoritserie är naturligtvis Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams. Den är såå bra. Även böckerna om den holistiske detektiven Dirk Gently är också helt fantastiska. Adams skrev på ett språk så olikt allt annat jag läst. Så ologiskt att det blir självklart.

Liftarens Guide till Galaxen handlar om jordbon Arthur Dent som en morgon finner att hans hus ska rivas därför att det ligger i vägen för den nya motorvägen. Hans vän Ford Prefect visar sig vara en författare från en liten planet i närheten av Betelgeuse. Han får Arthur bort från huset till puben där han säger åt honom att dricka några öl, snabbt, trots att det bara är morgon. Strax dyker det upp Vogonskepp över varje nation på Jorden, de "hängde där på himlen ungefär på samma sätt som tegelstenar inte gör" och är där för att förinta orden för att ge plats åt en ny intergalaktisk motorväg. Med hjälp av Fords elektroniska "tumme" lyckas de räddas genom att lifta med en rymdskepp som visar sig vara ett Vogonskepp. Vogonerna är inte välvilligt inställda till liftarna och tvingar dem att lyssna till Vogonpoesi, den tredje värsta poesin i hela Universum, som orsaker lyssnaren fruktansvärd smärta och kramper. Självklart klarar de sig ur Vogonernas grepp och fortsätter att lifta runt i Galaxen.
Berättaren låter läsaren också ta del av andra händelser som sker, har skett eller skall ske som har mer eller mindre med historien att göra. Dessutom får vi ta del av ovärderlig kunskap från Liftarens Guide till Galaxen, en resehandbok för intergalaktiska liftare.

Glöm inte handduken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0